Luc, Hanneke en Ankie

Voor wie nog durft: onze zoektocht naar talent

MAASTRICHT Strategietijgers die de politiek induiken. Projectleiders die vallen voor een nieuwe uitdaging, tekstschrijvers die kiezen voor de rust van één opdrachtgever: in negen jaar Viastory zijn een hoop mensen gekomen, en een hoop mensen weer gegaan. Soms trekken we een paar jaar samen op om dan afscheid van elkaar te nemen, soms loopt het al na twee weken spaak. Soms blijkt de hectiek niet te passen of gaan onze ambities niet gelijk op. En soms blijkt het er toch niet te zijn. De vonk, de klik, het gevoel dat je er samen voor gaat. 

 

“De bureauwereld is een vrij gesloten wereld waar je moeilijk toegang toe krijgt. Bij Viastory krijgen mensen die kans wel.”

Hanneke

De zoektocht naar talent dat bij ons past gaat niet altijd over rozen. De zoektocht naar talent bij wie wij passen evenmin. Dat mens en bureau niet werken samen, heet al snel een mislukking. Weer niet gelukt. Weer iemand die vol goede moed begint om uiteindelijk te stranden. Weer een avontuur waarin iedereen, inclusief de nieuwe collega, tevergeefs zijn energie stopt.

Maar zo langzaamaan rijst een ander inzicht. Want uiteindelijk blijken al die zogenaamde mislukkingen ieder van ons verder te brengen. Ons bureau, omdat we er steeds meer achterkomen wie we zelf eigenlijk zijn. En de collega’s die weer vertrekken, omdat hun ervaring bij Viastory ze vaak dichter brengt bij waar ze écht blij van worden, of waar ze écht goed in zijn.

Breder kijken en ruimer denken

Onze zoektocht naar talent blijkt geen kwestie van slagen of falen, maar een reis met onbekende bestemming. Dat lijkt bijna onvermijdelijk. De tijden dat je als werkgever je eisenlijst op de deur kon spijkeren en iedereen naar huis kon sturen die daaraan niet voldeed, zijn voorbij. De huidige arbeidsmarkt dwingt tot breder kijken en ruimer denken. 

 

“We zoeken altijd naar mensen die uitzonderlijk getalenteerd zijn. En vaak weten ze dat niet eens van zichzelf.”

Luc

Over onze drempel stapt daarom vaak talent dat niet precies in het plaatje past. Een Visual Merchandiser. Productontwerper. Cultuurwetenschapper. Programmamaker. Mensen die, om wat voor reden dan ook, een nieuwe stap willen zetten. In wie we potentie zien en die we een kans willen geven, hoewel succes niet gegarandeerd is. Hoe anders geven we vorm aan de eerlijke, inclusieve en duurzame samenleving waarvoor we ons als B Corp verantwoordelijk voelen?

Van kwetsbaarheid naar kracht

De eerste jaren ging van die reis – die we toen nog niet als zodanig herkenden – een kwetsbaarheid uit die soms moeilijk was, maar achteraf onvermijdelijk bleek. We waren, middenin de financiële crisis, een nieuw bureau van het type dat je in deze regio niet vindt. Nu zijn we zelfverzekerder. We weten niet alleen welke aanpak we voorstaan – die is al negen jaar in beton gegoten, al is hij verder aangescherpt en verfijnd. We weten ook wie we zijn. 

 

We weten dat creativiteit, eigenaarschap en activisme onze cultuur kenmerken. Dat we op ons best zijn als we talent multidisciplinair samenbrengen – kort gezegd: als de tekstschrijver en de ontwerper niet alleen hun eigen ding doen, maar ook samen achter een scherm kruipen. We herkennen karaktertrekken. Ambitieniveau. Nuances in de zijlijn soms, die desalniettemin het verschil maken. 

Dan nog kan het moeilijk zijn als uit dat experiment geen langduriger samenwerking volgt. Het kan zeer doen, voor beide partijen. We hebben met vallen en opstaan geleerd dat het helpt om duidelijk te zijn. Dat we soms beter moeten uitleggen dat we proberen zorgvuldig te selecteren, met eerlijke gesprekken en meeloopdagen, maar nooit zeker weten of het werkt. 

Overeenkomst van mens tot mens

Door het experiment expliciet te maken, sluiten we, zo zou je kunnen zeggen, een morele overeenkomst. Niet op papier, maar gewoon van mens tot mens. We gaan de uitdaging samen aan in de wetenschap dat hij iedereen vooruit kan helpen. Je mag – nee, moet – gelijk het diepe in. Geen gesudder, maar meteen van de duikplank, want dat is nu eenmaal wie we zijn. 

www.guyhouben.com_viastoryteam_fullres-1

“Dit is een intens bureau, in alle opzichten. Maar als het je lukt om je draai te vinden, is iedere dag een feestje.”

Ankie

We proberen te zorgen dat nieuwe mensen zich thuisvoelen, en dat het bestaande team zich prettig voelt bij wie er bijkomt. Werkt het niet, dan zijn tijdelijke collega’s hopelijk toch een stapje verder. In ons senior team ontdekken ze al snel hun kracht. De veeleisende omgeving legt zwakke punten genadeloos bloot. Dat is niet altijd leuk. En toch is ook dat niet persé verkeerd, want het kan helpen de toekomst af te kaderen, en vormgeven aan een volgend avontuur.

Als bureau blijven we daardoor voortdurend in beweging. Met iedere nieuwe medewerker wordt de boel weer opgeschud. Nieuwe werelden openbaren zich. Nieuwe verrassingen, nieuwe verwondering. We weten nóg beter wie er bij ons past. En als het wel werkt? Dan groeien we, als bedrijf én als team, in alle opzichten. In de breedte én in de diepte. Ons karakter wordt opnieuw gevormd, de mentaliteit aangescherpt, de creativiteit aangewakkerd. Dan gebeurt er iets magisch.

Voor wie nog durft: luc@viastory.com. Ook voor stagiaires.

Meer artikelen.