Nieuws.

21.07.2020

Schoner, efficiënter, veiliger

Limburg Filter biedt slimme, eerlijke oplossingen om vloeistoffen helder te maken. Zo worden water- en chemische reststromen schoner, efficiënter en veiliger. De erkende specialist is groot geworden door klein te blijven. Eerlijk en innovatief. Daarbij hoort een passende visuele identiteit en toonzetting. Wij zijn voor Limburg Filter aan de slag gegaan met het merkverhaal en de communicatiestrategie. De komende tijd ontwikkelen we alle middelen die nodig zijn om het persoonlijke en innovatieve karakter van het bedrijf goed voor het voetlicht te brengen.

Binnenkort meer.

13.07.2020

Campagne Duurzaam thuis

Goedkoper, groener of gemakkelijker wonen? De provincie Limburg kan huurders en woningeigenaren helpen met een lening om energiebesparende en levensloopbestendige maatregelen te nemen. Zonnepanelen erop, warmtepomp erin, drempels eruit: het levert je altijd iets op. Voor Provincie Limburg ontwikkelden we een campagne en website om dàt voor het voetlicht te brengen en zo mensen te motiveren om in en rondom huis aan de slag te gaan. ‘Egomotieven’ voor ‘ecogedrag’: geld besparen én voor het milieu zorgen, twee vliegen in één klap. Het resultaat zie je op duurzaamthuislimburg.nl en in abri’s in de hele provincie. Heb jij ze al gespot?!

✍️ Illustraties door Sven Franzen

25.06.2020

Nieuw project: Feel the Chemistry

Om de oplossingen uit te vinden die de wereld nodig heeft, moet je fundamenteel onderzoek doen. Met die gedachte opende DSM 80 jaar geleden haar Centraal Laboratorium in Geleen. Inmiddels werken op deze bijzondere plek meer dan 3500 studenten, wetenschappers en bedrijven samen aan slimme materialen voor de toekomst. Toen Viastory werd gevraagd te pitchen voor de campagne om dit jubileum te vieren, besloten we enkel ons bureau voor te gaan stellen. We kregen het vertrouwen om met onze aanpak een campagneconcept te ontwikkelen dat alles wat er op deze bijzondere plek gebeurt en de impact daarvan op de samenleving zichtbaar maakt. Verleden en toekomst, student en onderzoeker, chemie en materialen, groot en klein bedrijf: het komt samen in 'Feel the Chemistry' en wordt vanaf september gevierd in Geleen.

25.06.2020

Clean rivers, better business

Ondernemen is per definitie een maatschappelijke activiteit. Je kunt je bedrijf succesvol noemen op basis van cijfers maar is dat het enige dat telt? Terwijl de biodiversiteit in de hele wereld afneemt, stijgt onze zeespiegel. Hebben we dan als bedrijven echt winst gemaakt? Wij vinden van niet. Daarom zetten we ons met de kracht van ons bedrijf in voor verandering. Om een oplossing te vinden voor het groeiende zwerfafvalprobleem, hebben we ons verenigd met andere Limburgse bedrijven. Samen gaan we op 19 september naar buiten, om de oevers van de Maas op te ruimen. En terug naar binnen, om het met onze bedrijven en omgeving, elke dag beter te doen. Als founding partner verbonden we ons voor 3 jaar aan Maas Cleanup en ontwikkelden we de afgelopen weken strategie, vormgeving en campagne ‘Clean rivers, better business’. Mee met de stroom? Neem contact met ons op.

www.maascleanup.nl

19.05.2020

Expositiereeks Aad de Haas

Op 30 december 2020 is het 100 jaar geleden dat Aad de Haas werd geboren. Om de kunstenaar te eren presenteren Schunck Museum in Heerlen, het Limburgs Museum in Venlo en het Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering. Viastory ontwikkelt een vignet met daarin het kenmerkende haasje van de kunstenaar. Ook ontwerpen we voor de drie exposities een gezamenlijke folder. Deze zomer buigen we ons over de vormgeving van de tentoonstellingsflyer voor Schunck Museum met daaraan gekoppeld een hoogwaardig magazine. Een hele eer, vinden wij!

17.04.2020

Aan de slag voor MosaLira

De afgelopen jaren heeft MosaLira, de overkoepelende stichting voor 21 scholen en onderwijsvoorzieningen in Maastricht, hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw verhaal. Viastory is gevraagd te helpen met het aanscherpen van dat verhaal en het vertalen ervan naar bruikbare communicatiemiddelen. Ook bieden we handvatten om, met het verhaal in handen, verder te bouwen aan de verschillende scholen en nieuwe verbindingen te leggen. De nieuwe huisstijl die we ontwikkelen laat intussen zien waar MosaLira voor staat: levendig en speels, maar toch serieus. Volwassen, maar met de vrijheid om te spelen en te leren. Een plek waar leerlingen én medewerkers elke dag hun wereld vergroten.

Binnenkort meer.

31.03.2020

Take care

En opeens ziet de toekomst er heel anders uit. Met een virus dat de wereld in zijn greep houdt en het sociale leven ontwricht. Dat zelfs de meest verontrustende klimaatomstandigheden naar de achtergrond dringt. We houden afstand in de winkel en onze adem in. We maken ons zorgen om de mensen die ons lief zijn. We voelen dat het leven straks niet zomaar verder gaat. We zoeken naar houvast in een verwarrend ondertussen. En we bewegen naar iets moois.

Want juist nu, in deze spannende tijden, zien we de wereld met andere ogen. We vinden de kracht om echt iets te veranderen. Wat we niet voor mogelijk hielden, blijkt toch te kunnen. We tonen liefde en compassie. Waardering voor wat de ander doet. Saamhorigheid en behulpzaamheid. We zijn dankbaar voor al die mensen die zorgen voor andere mensen. Voor de meesters en juffen die hun leerlingen chattend door de lesstof coachen. Voor iedereen die belangeloos iets voor een ander doet.

Die mooie gebaren stemmen ons hoopvol. Optimistisch over elkaar en over de toekomst. Met datzelfde optimisme zijn we onverminderd hard aan het werk. We worden innovatiever. Gebruiken al onze energie, ideeën en creativiteit om elkaar te helpen. Samen creëren we positieve impact. We zijn er, voor elkaar, en voor jou.

Take care
Team Viastory

10.03.2020

Nieuwe klant: Stad Genk

Genk is een spannende stad. Eén van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen. Een stad in transitie, creatief en innovatief. Vol cultuur en evenementen, met een zeer gevarieerde bevolking.
Aan Viastory de eer na een uitvoerige selectie voor deze boeiende stad aan de slag te gaan. We zetten onze tanden in de rebranding van Stadsmagazine 3600. Van papieren magazine naar multimediaal nieuws- en informatiemerk, voor de stad én voor alle Genkenaren. Wordt vervolgd!

08.03.2020

Gezocht: Motion Graphic Designer

Wij zoeken een parttime/freelance motion graphic designer met de ambitie om grensverleggend werk te maken.

Bij Viastory kun je laten zien wat je in huis hebt. Zoals het vertalen van een idee naar een visueel meesterwerk. Uiteraard beschik je over uitstekende kennis van After Effects en Première. Je bent optimistisch en kritisch. Communicatief én thuis in de wereld van digitale communicatie.

Vanuit een inspirerende locatie in Maastricht werk je in een bevlogen team mee aan projecten met urgentie, impact en een sterk maatschappelijke focus.

Enthousiast? Stuur je motivatie, cv en je drie beste projecten, voorzien van een korte toelichting, vóór 28 maart naar ivo@viastory.com.

27.02.2020

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research is al 15 jaar de beste universiteit van Nederland. Er wordt gewerkt aan mondiale vraagstukken die iedereen in zijn dagelijks leven raken, zoals gezonde en veilige voeding, klimaat, biodiversiteit en circulaire economie. Maar ook de beste heeft wel eens hulp nodig. Bij bewegwijzering en communicatie bijvoorbeeld.

Ritzen Design Consult ontwierp de huisstijl en werkt al jaren als design consultant voor de universiteit. Zij hebben ons gevraagd mee te denken over hoe we bezoekers kunnen uitleggen wat er in een van de gebouwen op de Wageningse campus gebeurt. De eerste plannen zijn inmiddels voorgelegd. We houden jullie op de hoogte!

16.01.2020

Vrouw in de Media Award

Onze klanten én ons bureau houden Toos meer dan voldoende bezig... En toch wist ze ook nog 'even' genomineerd te worden voor de Vrouw in de Media Award Limburg 2019! Wij zijn hártstikke trots. Op de Climate Reality Leader én op onze totale Toos. Voorloper in de strijd voor het behoud van onze aarde, ontzettende communicatievakvrouw én... karaokekoningin ;-) Ben jij ook #teamtoos? Breng dan voor 30 januari 2020 je stem uit op Toos via www.vrouwindemedia.nl.

03.01.2020

Wie dit leest

Eén op de vijf Limburgers heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. De bieb kan hen helpen. Met een taalmaatje, of een korte cursus bijvoorbeeld. Veel mensen weten dat niet. Voor Cubiss en de Limburgse bibliotheken mochten we daarom een campagne ontwikkelen om mensen in contact te brengen met de bieb. Ken jij iemand? Help dan mee. Kijk op www.wieditleest.com óf loop binnen bij de bibliotheek bij jou in de buurt. 

08.11.2019

Duurzaamste Leverancier Radboudumc

Wij feliciteren Nedlin met hun prijs als Duurzaamste Leverancier van Radboudumc. Een bijzondere erkenning die laat zien hoe Nedlin antwoord geeft op de toenemende vraag naar duurzaamheid binnen de industrie en gezondheidszorg. Wij zijn er trots op dat we Nedlin in onze intensieve samenwerking hebben kunnen helpen de volgende stap te zetten en mochten uitdagen koploper te worden.

Weten hoe? Nedlin Sustainability Program

12.09.2019

Wij zoeken ambitieus design talent!

Wij zoeken ambitieus design talent!

Als recent afgestudeerd ontwerper kun je bij Viastory laten zien wat je in huis hebt. Tijdens je traineeship ontwikkel je je vaardigheden als grafisch of digitaal ontwerper en doe je ervaring op in een bevlogen team van strategen, ontwerpers en tekstschrijvers. Je werkt aan projecten die er maatschappelijk én vakinhoudelijk toe doen, individueel of met ervaren collega’s.

 

Enthousiast? Stuur je motivatie, cv en je drie beste ontwerpen, voorzien van een korte toelichting, naar ivo@viastory.com.

13.08.2019

Nominatie Galjaardprijs

Met onze communicatiecampagne voor Via Belgica, het project waarmee we het Romeins verleden van Zuid-Limburg op de kaart zetten, heeft Viastory een nominatie voor de Galjaardprijs 2019 in de wacht gesleept. De prijs, officieel de Nationale Publieke Communicatieprijs, is een initiatief van Logeion, beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

In totaal zijn 20 projecten uit het hele land genomineerd. Op 31 oktober 2019 horen we of we de champagne mogen ontkurken. Spannend!

 

17.07.2019

SRAL kiest Viastory

Stichting Restauratie Atelier Limburg - kortweg SRAL - is een beeldbepalend instituut gespecialiseerd in conservering en restauratie van schilderijen, beelden, historische interieurs en moderne kunst. Onderzoek, advies, opleidingen en cursussen behoren ook tot het domein van SRAL.

Wij gaan voor SRAL aan de slag met het merkverhaal en het formuleren van strategische uitgangspunten in communicatie.

16.07.2019

Wij vieren de vrijheid!

Wij vieren de vrijheid! Daar waar die 75 jaar geleden begon: in Eijsden-Margraten. Op 12 september 1944, om 10.00 uur ‘s ochtends werden daar de eerste Nederlanders door de Amerikaanse troepen bevrijd. Voor de gemeente ontwikkelen we voor dit kroonjaar middelen & platform www.75jaarliberation.nl dat vandaag gelanceerd werd. Vier je met ons mee?

23.05.2019

Voed de Romein in je!

Lekkerbekken opgelet! Tijdens FestiVia Belgica proef en beleef je het Romeins verleden van Zuid-Limburg. Proef Romeinse gerechten, drink je eerste Romeinse cocktail en kom alles te weten over kruiden en planten tijdens de Beleefmarkt. Ook zijn er tal van (kinder)activiteiten en interessante lezingen en workshops. Dus kom ook en voed de sterke Romein die in ons allemaal verborgen zit!

www.viabelgica.eu

07.05.2019

Welkom Marlou!

"Ze werkt aan morgen en begint daarmee, als het even kan, vandaag." Ontmoet onze nieuwe strateeg Marlou Jenneskens en lees wat haar nog meer inspireert.

25.04.2019

Website Maarten Verkerk

Een professor die is gepromoveerd in technologie én in filosofie-ethiek. Een denker die altijd de combinatie met doen opzoekt. Een bekwame fabricagemanager die baanbrekende sociale innovaties durft te implementeren. Een ervaren bestuurder die complexe problematiek weet te vertalen naar praktische oplossingen. Een liefhebber van Marx, Nietzsche én de Bijbel die altijd heeft gewerkt in een seculiere omgeving waarbij hij de wezenlijke vragen niet schuwt.

Wij ontwikkelden voor Maarten Verkerk deze nieuwe website.

29.03.2019

Nieuwe klant: Amalia en Alexia Klinieken

De Amalia en Alexia Klinieken zijn tandartsenpraktijken met aanvullende specialismen: angstcoaching, prothetiek, het behandelen van mensen met een beperking, kaakchirurgie, kindertandheelkunde, implantologie, narcosetandarts, angsttandarts en esthetische tandheelkunde.

Wij gaan voor de Amalia en Alexia Klinieken aan de slag met het merkverhaal en het formuleren van strategische uitgangspunten in communicatie.

27.03.2019

Wawwelbox peilt mening in de wijk

Thuis in Maastricht, website met verhalen van, voor en over Maastricht en platform voor de inwoners van de stad, presenteert ‘de Wawwelbox’. De Wawwelbox vraagt de mening van de mensen in de wijk. Wat vinden ze van het wonen in hun wijk? Wat gaat goed, wat kan beter? En wat vinden ze van actuele thema’s die spelen?

Zo stellen we alledaagse onderwerpen aan de kaak en zetten we de gewone Maastrichtenaar in de schijnwerper.

22.02.2019

Europe: stories of love and hate

Voor of tegen, utopie of realiteit, haat of liefde, Europa laat niemand onberoerd. Story-Line Maastricht geeft verhalenvertellers over Europa op 26 maart een podium bij Lumière Cinema Maastricht.

Collab of Story-Line Maastricht, Maastricht Working on Europe, Viastory, Studio Noto, Lumière Cinema en Europe Direct.

www.story-line.org

21.02.2019

Van chaos naar oplossingen

Afgelopen dinsdagavond steeg de hitte naar grote hoogten in ons kantoor. Smart Climate Opportunities (SCO) introduceerde het spel Conquest for Paradise voor de Lions Club Maastricht 6211. Zes uur lang probeerden een twintigtal enthousiastelingen de aarde te redden met slimme transacties, innovatieve oplossingen en creatieve samenwerkingen.

Chris Veerkamp van SCO zag wat hij steeds ziet gebeuren als zij het spel faciliteren. “In eerste instantie is er complete chaos en is iedereen in verwarring over zijn of haar rol. Maar gaandeweg zie je dat het besef indaalt en gaan mensen voor een gezamenlijk doel. Dan komen de praktische en vooral creatieve oplossingen.”

Veerkamp heeft de ambitie om het spel bij bedrijven en organisaties te introduceren. “Zowel voor teambuilding als voor daadwerkelijke bewustwording op het gebied van de huidige maatschappelijke uitdagingen is dit spel heel geschikt. Het gaat niet om een winnaar, maar om het gezamenlijk redden van onze aarde.”

19.02.2019

Landelijke dekking

Amper zes maanden na de eerste druk zijn alle gidsen van Romeins Zuid-Limburg uitverkocht. Er is zelfs in Groningen interesse. Dit nieuwe jaar pakken we het daarom minder bescheiden aan: de tweede druk is vanaf medio februari landelijk verkrijgbaar! Ondanks alle adviezen blijft de prijs bescheiden (€12,-).

De gids bestel je onder andere bij Libris Dominicanen.

22.01.2019

Duurzame superhelden gezocht!

Samen met Columbus earth center hebben we het ambitieuze plan opgevat om een platform voor duurzame superhelden op te zetten. Een thuisbasis voor activisten, pacifisten, twijfelaars en doeners op het gebied van duurzaamheid.

Columbus heeft als publieksinstelling het nabootsen van het 'overview effect' vertaald naar een unieke filmbeleving en draagt de boodschap uit dat we maar één aarde, één thuis hebben. En dat we beter voor die aarde moeten zorgen. Columbus verschaft dit inzicht, wakkert dit besef aan en laat de diepe liefde voor die aarde voelen. Nu is het de uitdaging om meer mensen na te laten denken over de toekomst van de aarde, ons enige thuis!, en om uiteindelijk het publiek van Columbus aan te zetten tot actie. Diep vanbinnen schuilt er in ons allemaal namelijk een duurzame superheld.

Meedoen? Neem contact op met toos@viastory.com.

15.01.2019

Zuid-Limburg fietst het jaar in

Zuid-Limburg is fietsend het jaar in gegaan met de lancering van Op de Pedalen. Maandag 14 januari 2019 is, in het bijzijn van gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit) en betrokkenen op het gebied van fiets, het online platform van Op de Pedalen gepresenteerd. Deze beweging in de vorm van een online én offline platform moet mensen bewustmaken van de betekenis van fietsen.

Tijdens de lancering bij Filmhuis De Domijnen in Sittard hebben behalve het online platform ook bijzondere fietsinitiatieven in deze regio de aandacht gekregen. Het stoere BMX-park WOOD15 in Sittard, de sociale Fietsbank Maastricht en de geplande recreatieve route Leisure Lane Parkstad zijn kort toegelicht door de initiatiefnemers. Daarna hebben de aanwezigen, van experts en beleidsmakers tot ondernemers, gekeken naar de Limburgse première van de unieke docufilm Gewoon Fietsen (Why we cycle).

Fiets of doe mee! www.opdepedalen.nu

15.01.2019

Bouwen aan Romeins verleden

De afgelopen twee jaar hebben we samen met de Vrienden van Via Belgica hard gewerkt aan het zichtbaar maken van het Romeins verleden van Zuid-Limburg. De impact die we hebben gecreëerd wordt gewaardeerd. Provincie Limburg en de acht aangesloten gemeenten brengen daarom ook de komende twee jaar het projectleiderschap bij ons onder. Wil je met ons meedenken of -doen?

Neem dan contact op met toos@viastory.com.

25.10.2018

Nieuwe klant: UWC Maastricht

We zijn trots om te kunnen melden dat we aan de slag gaan voor United World College Maastricht.

United World College Maastricht is onderdeel van een wereldwijde onderwijsbeweging (18 scholen) die mensen, landen en culturen samenbrengt voor een vreedzame en duurzame wereld. United World Colleges (UWC) draagt al meer dan 50 jaar bij aan intercultureel begrip, verdraag­zaamheid, duurzaamheid en samenwerking door uitstekend Internationaal Baccalaureaat-onderwijs in een internationale omgeving.

Wij gaan voor UWC Maastricht aan de slag met het merkverhaal en het formuleren van strategische uitgangspunten in communicatie.

03.10.2018

Op de Pedalen!

Vanaf dit najaar gaat Viastory op de pedalen! Nu komen wij al langer op de fiets naar ons werk, maar we vinden het belangrijk dat meer mensen in Zuid-Limburg dit doen.

In vergelijking met de rest van ons land wordt hier in het zuiden stukken minder gefietst. En dat terwijl fietsen zoveel doelen dient: het is leuk, je wordt er gezonder én gelukkiger van en je draagt ook nog eens bij aan een prettigere leefomgeving en een schoner klimaat. Kortom, fietsen is een van de oplossingen in de transitie naar een duurzaam en modern Zuid-Limburg.

Samen met Provincie Limburg, Maastricht Bereikbaar en Zuid-Limburgse gemeenten maken we mensen bewust van de betekenis van fietsen. Onze fiets is zo gewoon, maar tegelijkertijd óók bijzonder. Binnenkort hoor, zie of lees je er meer over en kun je met ons mee Op de Pedalen!

28.06.2018

Van een andere orde

Stap binnen in de wereld van Heerdeberg. Laat je verassen door het goede van het land. De verborgen schatten. De rust én het avontuur. Dat wat er op het landgoed gebeurt, is letterlijk en figuurlijk van een andere orde. Het is eigentijds en eigenzinnig. Uniek en vertrouwd.
Wij werden gevraagd om een communicatiestrategie te ontwikkelen en uit te voeren. De komende maanden passen we niet alleen alle oude uitingen aan, we ontwikkelen ook een aantal nieuwe middelen.
www.heerdeberg.nl

26.06.2018

The Climate Reality Project

Toos Hofstede was in juni drie dagen in Berlijn. Daar volgde ze samen met Alex Baker-Shelly (Maastricht University) enNathalie Ummels (Mondiaal Maastricht) een cursus van The Climate Reality Project. Dat is een wereldwijd netwerk van mensen die - met kennis van zaken - actief waarschuwen voor de klimaatcrisis, en die mee denken over oplossingen. Het project is een initiatief van Al Gore, de voormalige vicepresident van de VS.

www.climaterealityproject.org

18.06.2018

Op (naar) een duurzame toekomst!

Als familiebedrijf realiseert Nedlin zich dat de wereld van morgen vraagt om slimme oplossingen voor maatschappelijke, ecologische en economische vraagstukken. Zij zetten dan ook vol in op duurzame innovatie. Al drie generaties lang.
Dit voorjaar was Nedlin klaar voor de volgende stap en vroeg Viastory hierbij te helpen. Samen creëerden we het Sustainability Program. Een inspiratiedocument waarin we de ambities van Nedlin op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen presenteren en we inzichten bieden voor de uitvoering en communicatie ervan in de toekomst.

12.04.2018

Vier Earth Day bij Columbus Earth Center

Zondag 22 april is het Earth Day. Columbus Earth Center biedt bezoekers die dag een gevarieerd programma dat helemaal in het teken staat van de aarde.

Bekijk het programma.

20.03.2018

Speak! Activism in storytelling

Story-Line Maastricht presenteert:
SPEAK! ACTIVISM IN STORYTELLING
Zaterdag 21 april 2018

Hoe engageer je je als schrijver, als verteller, als filmmaker? Hoe verhoud je je tot wat er in de wereld gebeurt? Wat betekent engagement in literatuur, film en kunst eigenlijk? Waar eindigt engagement en begint activisme?

Laat je inspireren door verhalenvertellers met o.a. schrijver Adriaan van Dis, filmmaker Beri Shalmashi, schrijvers Olumide Popoola, Priya Basil en kunstenaar Mischa Leinkauf.

http://www.story-line.org/programma-nl/

 

12.03.2018

Uitnodiging: Twente Alumni Lezingen editie Maastricht

In maart en april 2018 vindt de eerste editie van de Twente Alumni Lezingen plaats. Bij deze nieuwe traditie worden (zeven) lezingen door heel Nederland georganiseerd. De lezingen zijn mede mogelijk gemaakt door het Universiteitsfonds Twente.

Toos Hofstede - Maak de verbinding

Al tijdens haar afstuderen – Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente – heeft Toos (Zwolle, 1982) de ambitie de wereld te verbeteren. Met haar eindscriptie toont ze aan dat bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen ook economisch beter presteren. Voor Toos zijn strategie en communicatie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit heeft ze vijf jaar in de praktijk gebracht bij Gulpener, waar ze dit duurzame biermerk op de kaart heeft gezet. Sinds 2014 is ze partner bij communicatiebureau Viastory in Maastricht.

Volgens Toos Hofstede is er alleen toekomst voor ondernemingen met oog voor de toekomst. "Er wordt eenvoudigweg van je verwacht dat je verantwoordelijkheid neemt én toont. Op een eerlijke, oprechte manier. Zo win je vertrouwen en blijf je geloofwaardig. Ook dát is de aantrekkingskracht van authenticiteit. Wie zich betrokken voelt bij zijn omgeving, krijgt er een betrokken omgeving voor terug."

Datum: Donderdag 19 april
Locatie: Viastory, Avenue Ceramique 220, Maastricht

Prijs: EUR 5,- (inclusief borrel)
Ticket: http://bit.ly/2BtxPUu

19.12.2017

Goede Voornemens met Babette

Babette Porcelijn, auteur van het boek ‘De verborgen impact’ en een van de ‘Duurzame 100’ van Trouw, heeft ons geïnspireerd hoe we als consument met onze dagelijkse keuzes verschil kunnen maken voor milieu en klimaat.

Wij doen mee met haar Goede Voornemens campagne en dagen jou uit hetzelfde te doen. Neem je huidige impact onder de loep, meld je aan en begin 2018 eco-positief.

Doe mee!

04.12.2017

► ‘De straat op’

Hoe doorbreek je het taboe op discriminatie? Onder andere door erover te praten. We zijn de straat op gegaan en hebben verschillende mensen gevraagd naar hun ervaring met discriminatie.

► Luister naar persoonlijke ervaringen
www.overjouovermij.nl/ervaringen/de-straat-op

13.10.2017

New client: Columbus Earth Center

Het was eind jaren ‘60 toen astronauten voor de eerste keer vanuit de ruimte neerkeken op de aarde. Deze indrukwekkende ervaring veranderde voorgoed hun kijk op de wereld. Ze zagen vanuit een geheel nieuw oogpunt de adembenemende kracht en schoonheid van onze planeet, maar werden tegelijkertijd geconfronteerd met de manier waarop de mens de aarde verstoort. Het deed hen als geen ander beseffen dat we duurzamere keuzes zullen moeten maken.

Columbus Earth Center laat je als bezoeker ervaren hoe het is om als astronaut naar onze aarde te kijken. Het is een wereldwijd unieke filmervaring die je doet beseffen hoe prachtig onze planeet is. Viastory is gevraagd Columbus Earth Center sterker te positioneren. Een uitdaging die wij graag aannemen!

www.columbusearththeater.nl

19.06.2017

Eer en herinner

Precies 8301 Amerikaanse militairen liggen begraven op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Zij gaven in de Tweede Wereldoorlog hun leven voor onze vrijheid. Jaarlijks vinden meer dan 150.000 bezoekers hun weg naar deze indrukwekkende plek. Amerikanen, Nederlanders, Belgen, Duitsers en belangstellenden van alle mogelijke andere nationaliteiten.

Sinds begin dit jaar is Toos Hofstede lid van het bestuur van Stichting Eerbetoon Netherlands American Cemetery and Memorial. De stichting die ieder jaar het Liberation Concert organiseert, een eerbetoon aan alle soldaten die vochten voor onze vrijheid. Het openlucht concert vindt plaats op zondag 17 september en is gratis toegankelijk.

Het concert wordt verzorgd door philharmonie zuidnederland en maakt dit jaar deel uit van Musica Sacra Maastricht. Het centrale thema is: ‘In het Begin’. Zo beschrijft Chant des déportés de gevoelens van een ontwricht Frankrijk dat na de oorlog zoekt naar een nieuwe identiteit en begin. Oud-krijgsgevangene Olivier Messiaen componeerde deze indringende hymne ter nagedachtenis aan de bevrijding van de concentratiekampen. Dvoráks indrukwekkende Negende Symfonie is hét symbool geworden van het begin van de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Bernstein riep tot slot, aangegrepen door de dood van president Kennedy, met zijn Chichester Psalms op tot eensgezindheid. Een viering van het leven en een muzikale roep om vrede en verbintenis tussen volken en religies.

De stichting nodigt u graag uit op 17 september het Liberation Concert bij te wonen.

15.06.2017

Viastory gaat verhuizen

Na drie fantastische jaren in Wyck, zijn we na de zomer te vinden in Céramique. De plek die we hebben gevonden lijkt ons op het lijf geschreven. De Wiebengahal kent een rijke historie, hoewel het is ontworpen met een blik op de toekomst. Hier, op de begane grond in deze bloeiende omgeving, voelen we ons vast gauw thuis. De ingrediënten nodigen ons uit om creatief bezig te zijn, dichtbij de straat.

Diegenen die ons een beetje kennen, kunnen zich wel voorstellen hoe zo’n verhuizing bij Viastory verloopt. We kiezen natuurlijk niet zomaar een bureau, een lamp of een vork. Het zet ons weer een beetje aan het denken over wie we zijn. En dat denken, doen we graag. Dus, enthousiasme alom. We kijken uit naar beweging en versteviging. Vanaf september luidt ons nieuwe adres Avenue Céramique 220, 6221 KX Maastricht.

Beeld: Philip Driessen

07.06.2017

Nieuwe klant: Maastricht Marketing

We zijn trots om te kunnen melden dat we aan de slag gaan voor Maastricht Marketing voorheen VVV Maastricht.

Samen gaan we ervoor zorgen dat meer participanten zich aan Maastricht Marketing binden. Hoe? Dat lees je binnenkort.

14.03.2017

Brightlands kiest voor Viastory

Op de Brightlands Smart Services Campus wordt hard gewerkt aan het initiatief Techruption. Grote en kleine bedrijven, start-ups en wetenschappelijke instituten werken er samen aan technologische innovaties rondom blockchain, kunstmatige intelligentie en oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan.

Viastory ontwikkelt het communicatieconcept en helpt Techruption te bouwen aan een magnetizing community.

 

03.02.2017

Nieuw project: Via Belgica

‘Via Belgica’ is de door archeologen bedachte naam van een 400 kilometer lange Romeinse hoofdweg, die in de Romeinse tijd de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond.

Wij zijn door de Provincie Limburg gevraagd onze kennis van storytelling in te zetten om deze route beter zichtbaar en beleefbaar te maken.

30.01.2017

Storytellers on Stage

Zondag 22 januari vond in het Bonnefantenmuseum Maastricht de tweede editie van Storytellers on Stage plaats. Met een selectie topsprekers op het gebied van ‘China, Secret Stories’ - het thema van de dag - was het evenement uitverkocht.

Storytellers on Stage wordt georganiseerd door Story-Line. Deze stichting, een initiatief van Petra Quaedvlieg, wil bijdragen aan de waardering van boeken, films en kwaliteitsjournalistiek door inzicht te geven in storytelling. Story-line wil hiermee een beter begrip voor onze complexe wereld stimuleren. Tijdens Storytellers on Stage gaan internationale en interdisciplinaire verhalenvertellers met elkaar in gesprek. Hierdoor worden bezoekers meegenomen in een (on)geziene wereld.

Viastory is partner van Story-Line en helpt graag deze diepgewortelde en verborgen verhalen meer aan het licht te brengen. Zodat de wereld weer een stukje groter wordt en we beter begrip krijgen van complexe vraagstukken.

De volgende editie van Storytellers on Stage is op vrijdag 17 maart. Houd de website van Story-Line in de gaten voor meer informatie.

www.story-line.org

21.11.2016

Tentoonstelling CUL-DE-SAC

Vorige week donderdag vond in Odapark, centrum voor hedendaagse kunst in Venray de opening plaats van CUL-DE-SAC. De meest Limburgse tentoonstelling uit de geschiedenis van Odapark. Zes fotografen schetsen een beeld van mensen die in Limburg wonen. Naast werk van Franco Gori, Jaques Peeters, Romy Finke, Edith Eussen en Arie Kievit zijn er foto's van onze collega Maarten Kuypers te zien. Maarten legde in 2010 de laatste dagen van Gerda in haar woning in Baarlo vast, voordat ze naar een verzorgingshuis vertrok.

De expositie is nog te bezoeken tot en met 19 februari 2017.

www.odapark.nl

07.10.2016

Nieuwe klant: Maison Blanche Dael

Maison Blanche Dael is de ambachtelijke koffiebranderij en theepakkerij van Limburg. Sinds 1878 brandt zij verse koffie en heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in theespecialiteiten en een ruim assortiment aan accessoires.

Blanche Dael kenmerkt zich door haar ambacht en nostalgische karakter. Vanuit de winkel in Maastricht kunnen particulieren koffie voelen, ruiken en proeven, maar ook schenken de betere horecazaken van Zuid-Nederland een heerlijk vertrouwde kop koffie of thee.

Wij gaan voor Maison Blanche Dael aan de slag met het merkverhaal en het formuleren van strategische uitgangspunten in communicatie.

19.09.2016

Nieuwe klant: Citaverde College

De Limburgse economie vraagt binnen tien jaar om duizenden professionals op (v)mbo niveau. Een uitdaging voor het onderwijs en het bedrijfsleven. Het Citaverde College is met vijf vestigingen in Limburg een speler van formaat. Terwijl zij deze nieuwe professionals opleidt, mogen wij ons buigen over haar communicatie uitdagingen van morgen!

19.07.2016

Vacature stadsreporter

Zoek jij als journalist een uitdagende en leerzame opdracht? Ben je nieuwsgierig, kritisch, creatief, maar vooral ook oprecht geïnteresseerd in het menselijke verhaal? Lijkt het je leuk de buurten van Maastricht in te gaan en daar bovenop de actualiteit te duiken? En kun je hier op een interessante en accurate manier verslag van doen? Dan is deze klus iets voor jou!

Lees verder: Vacature stadsreporter Thuis in Maastricht

 

12.07.2016

De Stationstuin

In opdracht van de Gemeente Maastricht ontwikkelden we een concept voor de 330 meter lange omheining van de bouwplaats bij het Centraal Station. Daar wordt het komende jaar gewerkt aan een ondergrondse fietsenstalling. Om het concept te kunnen ontwikkelen organiseerden we onder meer een workshop voor de aangrenzende ondernemers. In de workshop werden zorgen geuit, maar bovenal veel ideeën en kansen gedeeld. Kort samengevat moet de omheining volgens de ondernemers een veilige, aantrekkelijke en het liefst inspirerende plek bieden. Het concept dat Viastory ontwikkelde is omarmd door de ondernemers. Maurer United heeft het vervolgens vertaald naar een ontwerp. De gemeente draagt samen met lokale partners momenteel zorg voor de realisatie.

Toos Hofstede licht toe: “We maken van de omheining een bezienswaardigheid. Dat doen we in de vorm van een groene expositie. We noemen het de Stationstuin. We presenteren de bezoekers en forensen een aangename omgeving die de rijkdom van een stad in ontwikkeling laat zien. Een stad die werkt aan leefbaarheid en die graag wil dat de mensen die er wonen, werken en verblijven zich prettig en gezond voelen. De groene wanden tonen eetbare, luchtzuiverende en kunstzinnige planten. Ook reserveren we ruimte voor ‘groene’ street art. Ondanks de drukte van de verbouwing, biedt deze centrale plek hopelijk straks ook rust en inspiratie.”

Loes van Oort vult aan: “Maar er is meer te vertellen. De stad herbergt een rijk verleden dat we terug zien in de historische gebouwen en bruggen. En in de landmark op de Wilhelminasingel. De groene ontmoeting start of sluit af met een Klimop: een uitkijktoren die niet alleen zicht biedt op de indrukwekkende bouwplaats, maar ook een vergezicht biedt over de prachtige boulevard. De Klimop toont in het najaar een ware rozenwand waar bezoekers zelf hun roos in kunnen steken en in het voorjaar een plek waar schoolkinderen zelf hun plantje kunnen planten. We hebben overigens nog meer ideeën om het geheel interactief te maken!”

Beeld: Maurer United Architects

08.07.2016

Consortium kiest Viastory voor communicatie

De Donderberg is een van de dichtstbevolkte wijken van Roermond. Het was ooit de armste wijk van Nederland.

In opdracht van de woningbouwcorporaties Wonen Zuid, Wonen Limburg én de Gemeente Roermond zijn wij nu druk bezig met het ontwikkelen en uitrollen van een communicatiestrategie.

Binnenkort meer.

15.06.2016

Communicatie voor Vullings de Moor

Lotte De Moor studeerde in 2008 af als interieurarchitect aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar voorliefde om in een groene omgeving te wonen deed haar verhuizen naar Zuid-Limburg, waar ze na een jaar gewerkt te hebben op een architectenkantoor in Heerlen, haar eigen kantoor startte in Maastricht; Meier + Moor.

In de avonduren volgde Lotte de Master Architectuur aan de Maastricht Academy of Architecture. Hier ontmoette zij haar levenspartner Dennis Vullings, waarmee zij na vijf jaar haar werk voortzette onder de naam; Vullings de Moor. Het bureau richt zich op 'herwaardering van ruimte en gebruik'. Lotte en Dennis zijn ervan overtuigd dat je niet moeten willen bouwen om te bouwen.

Wij gaan voor Vullings de Moor aan de slag met het merkverhaal en het formuleren van strategische uitgangspunten in communicatie.

12.06.2016

Rentex Awé kiest Viastory

De wasserijen van Rentex Awé en Nedlin verwerken wekelijks ruim 600 ton was. Er zijn 400 mensen werkzaam en daarmee is het één van de grootste familiebedrijven van Limburg. Wij zijn allereerst gevraagd om een advies uit te brengen over de huidige merkarchitectuur.

Een opdracht waar we enthousiast mee aan de slag gaan.

08.06.2016

Welkom in het Sphinxkwartier

Op steenworp afstand van de historische binnenstad van Maastricht biedt het Sphinxkwartier ruimte voor ontwikkeling.

Hier worden het rijke verleden en de jonge geesten van vandaag gewaardeerd. Er is ruimte om te ondernemen, te wonen en te recreëren. Om te ontdekken, fouten te maken en te experimenteren. Ruimte om te dromen, te groeien en oud te worden.

Hier is er ruimte voor ontwikkeling.

02.06.2016

Dit soort complimenten doen ons blozen

“Net kort stil gestaan én gevierd dat het Virtual Reality project tot stand is gekomen. Veel dank aan Toos Hofstede, Maarten Kuypers en Luc Wassen van Viastory voor hun fantastische werk. Bedacht (!), ontwikkeld én in razend tempo uitgevoerd.”

Peter van Loon, directeur Antidiscriminatievoorziening Limburg

08.05.2016

Uitzonderlijke stagiaires gezocht

Ben jij een uitzonderlijke student met een passie voor communicatie? Laat dan van je horen. Wij zijn per direct op zoek naar stagiaires communicatie, journalistiek, content marketing, social media en interaction design.

Bij ons leer je samenwerken, maak je kennis met onze eigentijdse kijk op communicatie en krijg je de kans om mee te werken aan aansprekende projecten. Je wordt begeleid door ervaren projectleiders. De stage duurt tussen de 4 en 6 maanden en kent een 38-urige werkweek.

Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan jouw motivatie, cv en een pdf van je portfolio naar toos@viastory.com.

06.04.2016

Wie is er niet groot mee geworden?

Vanaf begin deze maand loopt Leandra Bisschops bij ons stage. Leandra is bezig met het afronden van haar studie Communicatiewetenschap en start binnenkort met een master Media Culture. Ze is niet alleen een fanatiek sporter, maar bovenal een hartstochtelijk liefhebber van pindakaas...

02.02.2016

Nieuwe opdrachtgever: Maastricht Bereikbaar

De afgelopen 5 jaar voerde Maastricht een gericht beleid op ‘Meer fiets’. De stad liep achter op de rest van Nederland. 5 jaar later is er veel bereikt. Er wordt veel meer gefietst. Maar belangrijker: ‘Meer fiets’ kwam stevig ‘tussen de oren’ en werd integraal opgenomen in de ambitieuze plannen voor stad en regio. De nominatie Maastricht Fietsstad 2016 is daar het harde bewijs van. Maar de ambitie reikt verder.

Hoe maken we van fietsen de nieuwe sociale norm? Een gecompliceerde en uitdagende vraag, waar wij met veel enthousiasme mee aan de slag gaan.

02.06.2015

CNME vraagt Viastory voor communicatie

Met trots maken we bekend dat het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Maastricht en regio (CNME) ons opdracht heeft verleend voor het ontwikkelen van een nieuwe duurzame communicatiestrategie.

“Authenticiteit en maatschappelijke relevantie zijn belangrijke pijlers in onze aanpak” vertelt Toos Hofstede. “Het CNME herkent zich hierin. Volgens haar sluit onze aanpak en methode naadloos aan bij de behoeften en uitdagingen van het CNME.” Lara Klaasen (directeur CNME): “Ik heb er het volste vertrouwen in dat Viastory het CNME verder kan helpen met een strategische visie en de doorvertaling daarvan in ons werk en in de medewerkers.”

Strategie Vormgeving Campagnes