Nieuws.

25.10.2018

Nieuwe klant: UWC Maastricht

We zijn trots om te kunnen melden dat we aan de slag gaan voor United World College Maastricht.

United World College Maastricht is onderdeel van een wereldwijde onderwijsbeweging (18 scholen) die mensen, landen en culturen samenbrengt voor een vreedzame en duurzame wereld. United World Colleges (UWC) draagt al meer dan 50 jaar bij aan intercultureel begrip, verdraag­zaamheid, duurzaamheid en samenwerking door uitstekend Internationaal Baccalaureaat-onderwijs in een internationale omgeving.

Wij gaan voor UWC Maastricht aan de slag met het merkverhaal en het formuleren van strategische uitgangspunten in communicatie.

03.10.2018

Op de Pedalen!

Vanaf dit najaar gaat viaStory op de pedalen! Nu komen wij al langer op de fiets naar ons werk, maar we vinden het belangrijk dat meer mensen in Zuid-Limburg dit doen.

In vergelijking met de rest van ons land wordt hier in het zuiden stukken minder gefietst. En dat terwijl fietsen zoveel doelen dient: het is leuk, je wordt er gezonder én gelukkiger van en je draagt ook nog eens bij aan een prettigere leefomgeving en een schoner klimaat. Kortom, fietsen is een van de oplossingen in de transitie naar een duurzaam en modern Zuid-Limburg.

Samen met Provincie Limburg, Maastricht Bereikbaar en Zuid-Limburgse gemeenten maken we mensen bewust van de betekenis van fietsen. Onze fiets is zo gewoon, maar tegelijkertijd óók bijzonder. Binnenkort hoor, zie of lees je er meer over en kun je met ons mee Op de Pedalen!

28.06.2018

Van een andere orde

Stap binnen in de wereld van Heerdeberg. Laat je verassen door het goede van het land. De verborgen schatten. De rust én het avontuur. Dat wat er op het landgoed gebeurt, is letterlijk en figuurlijk van een andere orde. Het is eigentijds en eigenzinnig. Uniek en vertrouwd.
Wij werden gevraagd om een communicatiestrategie te ontwikkelen en uit te voeren. De komende maanden passen we niet alleen alle oude uitingen aan, we ontwikkelen ook een aantal nieuwe middelen.
www.heerdeberg.nl

26.06.2018

The Climate Reality Project

Toos Hofstede was in juni drie dagen in Berlijn. Daar volgde ze samen met Alex Baker-Shelly (Maastricht University) enNathalie Ummels (Mondiaal Maastricht) een cursus van The Climate Reality Project. Dat is een wereldwijd netwerk van mensen die - met kennis van zaken - actief waarschuwen voor de klimaatcrisis, en die mee denken over oplossingen. Het project is een initiatief van Al Gore, de voormalige vicepresident van de VS.

www.climaterealityproject.org

18.06.2018

Op (naar) een duurzame toekomst!

Als familiebedrijf realiseert Nedlin zich dat de wereld van morgen vraagt om slimme oplossingen voor maatschappelijke, ecologische en economische vraagstukken. Zij zetten dan ook vol in op duurzame innovatie. Al drie generaties lang.

Dit voorjaar was Nedlin klaar voor de volgende stap en vroeg viaStory hierbij te helpen. Samen creëerden we het Sustainability Program. Een inspiratiedocument waarin we de ambities van Nedlin op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen presenteren en we inzichten bieden voor de uitvoering en communicatie ervan in de toekomst.

12.04.2018

Vier Earth Day bij Columbus Earth Center

Zondag 22 april is het Earth Day. Columbus Earth Center biedt bezoekers die dag een gevarieerd programma dat helemaal in het teken staat van de aarde.

Bekijk het programma.

20.03.2018

Speak! Activism in storytelling

Story-Line Maastricht presenteert:
SPEAK! ACTIVISM IN STORYTELLING
Zaterdag 21 april 2018

Hoe engageer je je als schrijver, als verteller, als filmmaker? Hoe verhoud je je tot wat er in de wereld gebeurt? Wat betekent engagement in literatuur, film en kunst eigenlijk? Waar eindigt engagement en begint activisme?

Laat je inspireren door verhalenvertellers met o.a. schrijver Adriaan van Dis, filmmaker Beri Shalmashi, schrijvers Olumide Popoola, Priya Basil en kunstenaar Mischa Leinkauf.

http://www.story-line.org/programma-nl/

 

12.03.2018

Uitnodiging: Twente Alumni Lezingen editie Maastricht

In maart en april 2018 vindt de eerste editie van de Twente Alumni Lezingen plaats. Bij deze nieuwe traditie worden (zeven) lezingen door heel Nederland georganiseerd. De lezingen zijn mede mogelijk gemaakt door het Universiteitsfonds Twente.

Toos Hofstede - Maak de verbinding

Al tijdens haar afstuderen – Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente – heeft Toos (Zwolle, 1982) de ambitie de wereld te verbeteren. Met haar eindscriptie toont ze aan dat bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen ook economisch beter presteren. Voor Toos zijn strategie en communicatie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit heeft ze vijf jaar in de praktijk gebracht bij Gulpener, waar ze dit duurzame biermerk op de kaart heeft gezet. Sinds 2014 is ze partner bij communicatiebureau viaStory in Maastricht.

Volgens Toos Hofstede is er alleen toekomst voor ondernemingen met oog voor de toekomst. "Er wordt eenvoudigweg van je verwacht dat je verantwoordelijkheid neemt én toont. Op een eerlijke, oprechte manier. Zo win je vertrouwen en blijf je geloofwaardig. Ook dát is de aantrekkingskracht van authenticiteit. Wie zich betrokken voelt bij zijn omgeving, krijgt er een betrokken omgeving voor terug."

Datum: Donderdag 19 april
Locatie: viaStory, Avenue Ceramique 220, Maastricht

Prijs: EUR 5,- (inclusief borrel)
Ticket: http://bit.ly/2BtxPUu

19.12.2017

Goede Voornemens met Babette

Babette Porcelijn, auteur van het boek ‘De verborgen impact’ en een van de ‘Duurzame 100’ van Trouw, heeft ons geïnspireerd hoe we als consument met onze dagelijkse keuzes verschil kunnen maken voor milieu en klimaat.

Wij doen mee met haar Goede Voornemens campagne en dagen jou uit hetzelfde te doen. Neem je huidige impact onder de loep, meld je aan en begin 2018 eco-positief.

Doe mee!

04.12.2017

► ‘De straat op’

Hoe doorbreek je het taboe op discriminatie? Onder andere door erover te praten. We zijn de straat op gegaan en hebben verschillende mensen gevraagd naar hun ervaring met discriminatie.

► Luister naar persoonlijke ervaringen
www.overjouovermij.nl/ervaringen/de-straat-op

13.10.2017

New client: Columbus Earth Center

Het was eind jaren ‘60 toen astronauten voor de eerste keer vanuit de ruimte neerkeken op de aarde. Deze indrukwekkende ervaring veranderde voorgoed hun kijk op de wereld. Ze zagen vanuit een geheel nieuw oogpunt de adembenemende kracht en schoonheid van onze planeet, maar werden tegelijkertijd geconfronteerd met de manier waarop de mens de aarde verstoort. Het deed hen als geen ander beseffen dat we duurzamere keuzes zullen moeten maken.

Columbus Earth Center laat je als bezoeker ervaren hoe het is om als astronaut naar onze aarde te kijken. Het is een wereldwijd unieke filmervaring die je doet beseffen hoe prachtig onze planeet is. viaStory is gevraagd Columbus Earth Center sterker te positioneren. Een uitdaging die wij graag aannemen!

www.columbusearththeater.nl

19.06.2017

Eer en herinner

Precies 8301 Amerikaanse militairen liggen begraven op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Zij gaven in de Tweede Wereldoorlog hun leven voor onze vrijheid. Jaarlijks vinden meer dan 150.000 bezoekers hun weg naar deze indrukwekkende plek. Amerikanen, Nederlanders, Belgen, Duitsers en belangstellenden van alle mogelijke andere nationaliteiten.

Sinds begin dit jaar is Toos Hofstede lid van het bestuur van Stichting Eerbetoon Netherlands American Cemetery and Memorial. De stichting die ieder jaar het Liberation Concert organiseert, een eerbetoon aan alle soldaten die vochten voor onze vrijheid. Het openlucht concert vindt plaats op zondag 17 september en is gratis toegankelijk.

Het concert wordt verzorgd door philharmonie zuidnederland en maakt dit jaar deel uit van Musica Sacra Maastricht. Het centrale thema is: ‘In het Begin’. Zo beschrijft Chant des déportés de gevoelens van een ontwricht Frankrijk dat na de oorlog zoekt naar een nieuwe identiteit en begin. Oud-krijgsgevangene Olivier Messiaen componeerde deze indringende hymne ter nagedachtenis aan de bevrijding van de concentratiekampen. Dvoráks indrukwekkende Negende Symfonie is hét symbool geworden van het begin van de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Bernstein riep tot slot, aangegrepen door de dood van president Kennedy, met zijn Chichester Psalms op tot eensgezindheid. Een viering van het leven en een muzikale roep om vrede en verbintenis tussen volken en religies.

De stichting nodigt u graag uit op 17 september het Liberation Concert bij te wonen.

15.06.2017

viaStory gaat verhuizen

Na drie fantastische jaren in Wyck, zijn we na de zomer te vinden in Céramique. De plek die we hebben gevonden lijkt ons op het lijf geschreven. De Wiebengahal kent een rijke historie, hoewel het is ontworpen met een blik op de toekomst. Hier, op de begane grond in deze bloeiende omgeving, voelen we ons vast gauw thuis. De ingrediënten nodigen ons uit om creatief bezig te zijn, dichtbij de straat.

Diegenen die ons een beetje kennen, kunnen zich wel voorstellen hoe zo’n verhuizing bij viaStory verloopt. We kiezen natuurlijk niet zomaar een bureau, een lamp of een vork. Het zet ons weer een beetje aan het denken over wie we zijn. En dat denken, doen we graag. Dus, enthousiasme alom. We kijken uit naar beweging en versteviging. Vanaf september luidt ons nieuwe adres Avenue Céramique 220, 6221 KX Maastricht.

Beeld: Philip Driessen

07.06.2017

Nieuwe klant: Maastricht Marketing

We zijn trots om te kunnen melden dat we aan de slag gaan voor Maastricht Marketing voorheen VVV Maastricht.

Samen gaan we ervoor zorgen dat meer participanten zich aan Maastricht Marketing binden. Hoe? Dat lees je binnenkort.

14.03.2017

Brightlands kiest voor viaStory

Op de Brightlands Smart Services Campus wordt hard gewerkt aan het initiatief Techruption. Grote en kleine bedrijven, start-ups en wetenschappelijke instituten werken er samen aan technologische innovaties rondom blockchain, kunstmatige intelligentie en oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan.

viaStory ontwikkelt het communicatieconcept en helpt Techruption te bouwen aan een magnetizing community.

 

03.02.2017

Nieuw project: Via Belgica

‘Via Belgica’ is de door archeologen bedachte naam van een 400 kilometer lange Romeinse hoofdweg, die in de Romeinse tijd de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond.

Wij zijn door de Provincie Limburg gevraagd onze kennis van storytelling in te zetten om deze route beter zichtbaar en beleefbaar te maken.

30.01.2017

Storytellers on Stage

Zondag 22 januari vond in het Bonnefantenmuseum Maastricht de tweede editie van Storytellers on Stage plaats. Met een selectie topsprekers op het gebied van ‘China, Secret Stories’ - het thema van de dag - was het evenement uitverkocht.

Storytellers on Stage wordt georganiseerd door Story-Line. Deze stichting, een initiatief van Petra Quaedvlieg, wil bijdragen aan de waardering van boeken, films en kwaliteitsjournalistiek door inzicht te geven in storytelling. Story-line wil hiermee een beter begrip voor onze complexe wereld stimuleren. Tijdens Storytellers on Stage gaan internationale en interdisciplinaire verhalenvertellers met elkaar in gesprek. Hierdoor worden bezoekers meegenomen in een (on)geziene wereld.

viaStory is partner van Story-Line en helpt graag deze diepgewortelde en verborgen verhalen meer aan het licht te brengen. Zodat de wereld weer een stukje groter wordt en we beter begrip krijgen van complexe vraagstukken.

De volgende editie van Storytellers on Stage is op vrijdag 17 maart. Houd de website van Story-Line in de gaten voor meer informatie.

www.story-line.org

21.11.2016

Tentoonstelling CUL-DE-SAC

Vorige week donderdag vond in Odapark, centrum voor hedendaagse kunst in Venray de opening plaats van CUL-DE-SAC. De meest Limburgse tentoonstelling uit de geschiedenis van Odapark. Zes fotografen schetsen een beeld van mensen die in Limburg wonen. Naast werk van Franco Gori, Jaques Peeters, Romy Finke, Edith Eussen en Arie Kievit zijn er foto's van onze collega Maarten Kuypers te zien. Maarten legde in 2010 de laatste dagen van Gerda in haar woning in Baarlo vast, voordat ze naar een verzorgingshuis vertrok.

De expositie is nog te bezoeken tot en met 19 februari 2017.

www.odapark.nl

07.10.2016

Nieuwe klant: Maison Blanche Dael

Maison Blanche Dael is de ambachtelijke koffiebranderij en theepakkerij van Limburg. Sinds 1878 brandt zij verse koffie en heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in theespecialiteiten en een ruim assortiment aan accessoires.

Blanche Dael kenmerkt zich door haar ambacht en nostalgische karakter. Vanuit de winkel in Maastricht kunnen particulieren koffie voelen, ruiken en proeven, maar ook schenken de betere horecazaken van Zuid-Nederland een heerlijk vertrouwde kop koffie of thee.

Wij gaan voor Maison Blanche Dael aan de slag met het merkverhaal en het formuleren van strategische uitgangspunten in communicatie.

19.09.2016

Nieuwe klant: Citaverde College

De Limburgse economie vraagt binnen tien jaar om duizenden professionals op (v)mbo niveau. Een uitdaging voor het onderwijs en het bedrijfsleven. Het Citaverde College is met vijf vestigingen in Limburg een speler van formaat. Terwijl zij deze nieuwe professionals opleidt, mogen wij ons buigen over haar communicatie uitdagingen van morgen!

19.07.2016

Vacature stadsreporter

Zoek jij als journalist een uitdagende en leerzame opdracht? Ben je nieuwsgierig, kritisch, creatief, maar vooral ook oprecht geïnteresseerd in het menselijke verhaal? Lijkt het je leuk de buurten van Maastricht in te gaan en daar bovenop de actualiteit te duiken? En kun je hier op een interessante en accurate manier verslag van doen? Dan is deze klus iets voor jou!

Lees verder: Vacature stadsreporter Thuis in Maastricht

 

12.07.2016

De Stationstuin

In opdracht van de Gemeente Maastricht ontwikkelden we een concept voor de 330 meter lange omheining van de bouwplaats bij het Centraal Station. Daar wordt het komende jaar gewerkt aan een ondergrondse fietsenstalling. Om het concept te kunnen ontwikkelen organiseerden we onder meer een workshop voor de aangrenzende ondernemers. In de workshop werden zorgen geuit, maar bovenal veel ideeën en kansen gedeeld. Kort samengevat moet de omheining volgens de ondernemers een veilige, aantrekkelijke en het liefst inspirerende plek bieden. Het concept dat viaStory ontwikkelde is omarmd door de ondernemers. Maurer United heeft het vervolgens vertaald naar een ontwerp. De gemeente draagt samen met lokale partners momenteel zorg voor de realisatie.

Toos Hofstede licht toe: “We maken van de omheining een bezienswaardigheid. Dat doen we in de vorm van een groene expositie. We noemen het de Stationstuin. We presenteren de bezoekers en forensen een aangename omgeving die de rijkdom van een stad in ontwikkeling laat zien. Een stad die werkt aan leefbaarheid en die graag wil dat de mensen die er wonen, werken en verblijven zich prettig en gezond voelen. De groene wanden tonen eetbare, luchtzuiverende en kunstzinnige planten. Ook reserveren we ruimte voor ‘groene’ street art. Ondanks de drukte van de verbouwing, biedt deze centrale plek hopelijk straks ook rust en inspiratie.”

Loes van Oort vult aan: “Maar er is meer te vertellen. De stad herbergt een rijk verleden dat we terug zien in de historische gebouwen en bruggen. En in de landmark op de Wilhelminasingel. De groene ontmoeting start of sluit af met een Klimop: een uitkijktoren die niet alleen zicht biedt op de indrukwekkende bouwplaats, maar ook een vergezicht biedt over de prachtige boulevard. De Klimop toont in het najaar een ware rozenwand waar bezoekers zelf hun roos in kunnen steken en in het voorjaar een plek waar schoolkinderen zelf hun plantje kunnen planten. We hebben overigens nog meer ideeën om het geheel interactief te maken!”

Beeld: Maurer United Architects

08.07.2016

Consortium kiest viaStory voor communicatie

De Donderberg is een van de dichtstbevolkte wijken van Roermond. Het was ooit de armste wijk van Nederland.

In opdracht van de woningbouwcorporaties Wonen Zuid, Wonen Limburg én de Gemeente Roermond zijn wij nu druk bezig met het ontwikkelen en uitrollen van een communicatiestrategie.

Binnenkort meer.

15.06.2016

Communicatie voor Vullings de Moor

Lotte De Moor studeerde in 2008 af als interieurarchitect aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar voorliefde om in een groene omgeving te wonen deed haar verhuizen naar Zuid-Limburg, waar ze na een jaar gewerkt te hebben op een architectenkantoor in Heerlen, haar eigen kantoor startte in Maastricht; Meier + Moor.

In de avonduren volgde Lotte de Master Architectuur aan de Maastricht Academy of Architecture. Hier ontmoette zij haar levenspartner Dennis Vullings, waarmee zij na vijf jaar haar werk voortzette onder de naam; Vullings de Moor. Het bureau richt zich op 'herwaardering van ruimte en gebruik'. Lotte en Dennis zijn ervan overtuigd dat je niet moeten willen bouwen om te bouwen.

Wij gaan voor Vullings de Moor aan de slag met het merkverhaal en het formuleren van strategische uitgangspunten in communicatie.

12.06.2016

Rentex Awé kiest viaStory

De wasserijen van Rentex Awé en Nedlin verwerken wekelijks ruim 600 ton was. Er zijn 400 mensen werkzaam en daarmee is het één van de grootste familiebedrijven van Limburg. Wij zijn allereerst gevraagd om een advies uit te brengen over de huidige merkarchitectuur.

Een opdracht waar we enthousiast mee aan de slag gaan.

08.06.2016

Welkom in het Sphinxkwartier

Op steenworp afstand van de historische binnenstad van Maastricht biedt het Sphinxkwartier ruimte voor ontwikkeling.

Hier worden het rijke verleden en de jonge geesten van vandaag gewaardeerd. Er is ruimte om te ondernemen, te wonen en te recreëren. Om te ontdekken, fouten te maken en te experimenteren. Ruimte om te dromen, te groeien en oud te worden.

Hier is er ruimte voor ontwikkeling.

02.06.2016

Dit soort complimenten doen ons blozen

“Net kort stil gestaan én gevierd dat het Virtual Reality project tot stand is gekomen. Veel dank aan Toos Hofstede, Maarten Kuypers en Luc Wassen van viaStory voor hun fantastische werk. Bedacht (!), ontwikkeld én in razend tempo uitgevoerd.”

Peter van Loon, directeur Antidiscriminatievoorziening Limburg

08.05.2016

Uitzonderlijke stagiaires gezocht

Ben jij een uitzonderlijke student met een passie voor communicatie? Laat dan van je horen. Wij zijn per direct op zoek naar stagiaires communicatie, journalistiek, content marketing, social media en interaction design.

Bij ons leer je samenwerken, maak je kennis met onze eigentijdse kijk op communicatie en krijg je de kans om mee te werken aan aansprekende projecten. Je wordt begeleid door ervaren projectleiders. De stage duurt tussen de 4 en 6 maanden en kent een 38-urige werkweek.

Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan jouw motivatie, cv en een pdf van je portfolio naar toos@viastory.com.

06.04.2016

Wie is er niet groot mee geworden?

Vanaf begin deze maand loopt Leandra Bisschops bij ons stage. Leandra is bezig met het afronden van haar studie Communicatiewetenschap en start binnenkort met een master Media Culture. Ze is niet alleen een fanatiek sporter, maar bovenal een hartstochtelijk liefhebber van pindakaas...

02.02.2016

Nieuwe opdrachtgever: Maastricht Bereikbaar

De afgelopen 5 jaar voerde Maastricht een gericht beleid op ‘Meer fiets’. De stad liep achter op de rest van Nederland. 5 jaar later is er veel bereikt. Er wordt veel meer gefietst. Maar belangrijker: ‘Meer fiets’ kwam stevig ‘tussen de oren’ en werd integraal opgenomen in de ambitieuze plannen voor stad en regio. De nominatie Maastricht Fietsstad 2016 is daar het harde bewijs van. Maar de ambitie reikt verder.

Hoe maken we van fietsen de nieuwe sociale norm? Een gecompliceerde en uitdagende vraag, waar wij met veel enthousiasme mee aan de slag gaan.

02.06.2015

CNME vraagt viaStory voor communicatie

Met trots maken we bekend dat het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Maastricht en regio (CNME) ons opdracht heeft verleend voor het ontwikkelen van een nieuwe duurzame communicatiestrategie.

“Authenticiteit en maatschappelijke relevantie zijn belangrijke pijlers in onze aanpak” vertelt Toos Hofstede. “Het CNME herkent zich hierin. Volgens haar sluit onze aanpak en methode naadloos aan bij de behoeften en uitdagingen van het CNME.” Lara Klaasen (directeur CNME): “Ik heb er het volste vertrouwen in dat viaStory het CNME verder kan helpen met een strategische visie en de doorvertaling daarvan in ons werk en in de medewerkers.”

viaStory werkt aan communicatie met impact.