Lumière

Dé plek voor bijzondere films

In 2016 verhuist filmhuis Lumière in Maastricht naar een nieuwe locatie. Een mooie aanleiding om ook de huisstijl onder handen te nemen. Artistiek leider David Deprez klopt daarom aan bij Ivo, onze art director, die het filmhuis nog steeds beschouwt als één van onze mooiste klanten. Omdat kwaliteit en passie samen tot de beste dingen leiden.

Behoefte aan een nieuwe stijl

Tot de verhuizing heeft Lumière weliswaar een logo, maar geen huisstijl. Geen beeldtaal die in alle uitingen wordt doorgevoerd. De ontwikkeling daarvan moet voor grotere herkenbaarheid zorgen. De eisen die het filmhuis stelt? Open, vriendelijk, toegankelijk en toekomstbestendig. Ook moet er voldoende ruimte zijn om met beeldmateriaal uit films te spelen. Ivo verlangt van zichzelf bovendien een soort maximale eenvoud: een heldere stijl die rijk is in zijn ingetogenheid en die goed en duidelijk communiceert. 

Simpel en sterk

Het nieuwe logo bestaat uit een transparant blok met daarin de naam van het filmhuis: een abstracte manier om de betekenis van het woord ‘lumière’ weer te geven. Het logo en de kleuren gaan een relatie aan met de achtergrond. Het kader is uitgevoerd in cinemascoopformaat: het heeft dezelfde verhoudingen als een bioscoopscherm. Simpel en sterk. 

Uitingen

Op basis van het nieuwe logo worden alle andere uitingen ontworpen: van tickets tot posters, van signing tot servetten. Voor het openingsaffiche wordt gekozen voor een iconisch ontwerp dat het nieuwe gebouw, geabstraheerd, in duotoon afbeeldt. Uiteraard nemen we ook de website onder handen, waar de transparantie van het logo en de heldere eenvoud perfect tot uiting komen. 

Meer projecten.