Nextview Consulting

Get in the game

Voor een kennisintensief bedrijf als Nextview Consulting is het talent van medewerkers bepalend voor het succes. Oprechte persoonlijke aandacht, mogelijkheden om door te groeien, van betekenis kunnen zijn in een groter geheel: gezien worden als aantrekkelijke werkgever is bepalend, zowel voor het aantrekken als voor het behouden van talent. En aangezien dat voor ons geen onbekend terrein is, vraagt Nextview ons een passende oplossing te ontwikkelen voor hun employer branding vraagstuk.

 

Nextview Collage image

 

De Nextview WOW
De Nextview Way of Working (WOW) is het kloppend hart van het bedrijf, dus ook van het employer brand. We koppelen de behoeften van talent aan de praktische voordelen, het avontuur en de waarden van het bedrijf. We kiezen een opvallende campagnestijl om de unieke, energieke en open cultuur van Nextview uit te dragen. Zo trekken we, ondanks stevige concurrentie van andere werkgevers, de aandacht van kandidaten.

NEX046 WTK MANIFEST 2022 digital

 

We work as friends
Ook ontwikkelen we een online platform om de Nextview WOW nog breder uit te dragen en het gesprek met kandidaten sneller op gang te brengen. Daarbij ligt er een hoop om op te bouwen, zoals die aanstekelijke manier van samenwerken, de sterke waarden en een gedegen verhaal. Het bewijs dat Nextview ‘wowt’, zoals de B Corp certificering, Great place to work en Pledge 1%, zetten we duidelijk in de etalage. Net als al die medewerkers die ongelooflijk enthousiast zijn over hun werkgever.

 

Reversed job interviews
Omdat in de huidige markt de kandidaat het voor het zeggen heeft, draaien we in ‘reversed job interviews’ de rollen in het sollicitatiegesprek om. De campagne die we daarmee voeren laat kandidaten zien dat Nextview oprecht transparant en geloofwaardig is, terwijl het bedrijf zelf meer inzicht krijgt in hun persoonlijkheid en belangstelling voor het bedrijf. Daarnaast maken we een onboarding video, waarin we de bijzondere, drie (!) maanden durende zachte landing uitleggen die iedere nieuwe collega bij Nextview wacht. Zo verspreiden we niet alleen de blijde boodschap dat Nextview een geweldige werkgever is, maar laten we ook zien waarom.

 

 

Buiten winnen is binnen beginnen
Parallel daaraan ondersteunen we de Nextview-cultuur met interne communicatie. Door de voortdurende aandacht voor ‘wie zijn we?’ is de impact van al die initiatieven enorm gegroeid. Niet alleen voor (toekomstige) medewerkers: ook andere stakeholders leren het bedrijf zo nog beter kennen en zien dat ze met Nextview kiezen voor een partner die goed voor zijn mensen zorgt.

 

Meer projecten.