Fashionclash

Fashion makes sense

Als Ivo in 2009 de eerste editie van FASHIONCLASH bezoekt, weet hij: hier wil ik bij horen. Een jaar later verzorgt hij een deel van het ontwerp. Van 2011 tot 2020 neemt hij zelfstandig alle uitingen voor zijn rekening. Een droomopdracht, want FASHIONCLASH is het ultieme platform om te experimenteren, ook voor een grafisch ontwerper.

Context

FASHIONCLASH is mode in een geëngageerde context. Het festival, sinds het prille begin onder de driekoppige leiding van Branko Popovic, Nawie Kuiper en Laurens Hamacher, biedt (jonge) ontwerpers en kunstenaars de mogelijkheid hun werk te tonen. Foto, dans, autonome kunst, theater, productvormgeving en, uiteraard, mode nemen bezoekers mee in een verhaal. Een verhaal dat schuurt, vragen stelt, en discussies uitlokt. 

Ontwerp

Ook in het ontwerp zoeken we de grenzen op. Speelruimte, dat is FASHIONCLASH: ruimte om nieuwe lettertypes uit te proberen, extreme varianten te bedenken in vorm en beeld. Zo brengen we het festival steeds opnieuw een stapje verder in zijn identiteit. De organisatie gooit elk jaar alles in de strijd om een geweldig festival neer te zetten dat inmiddels brede internationale erkenning geniet. Sinds 2009 heeft het FASHIONCLASH meer dan 1000 talentvolle ontwerpers een podium geboden, binnen en buiten Nederland. Wij dragen daar, met dezelfde ambitie, graag aan bij. 

Meer projecten.