Elisabeth Strouven Fonds

gave.fund

Een naam die blaakt van het talent. Een stijl vol dynamiek en beweging. En genoeg creativiteit om meteen te laten zien waar we voor staan. Voor ons zijn dat de belangrijkste ingrediënten om een fonds voor creatief talent in de markt te zetten. Maar als we voor het nieuw op te richten Talentenfonds Maastricht beginnen aan een visuele identiteit, merken we dat die naam ons in de weg zit. We missen de energie. De ambitie. De kracht van het geven.

Die vinden we wel in GAVE. Een naam met een dubbele betekenis: je hebt hem, of je geeft hem. Nederlands én Engels. Kort en krachtig, dus hij geeft het fonds in woord en beeld meteen een eigen smoel. We zetten er ‘Maastricht creative talents fund’ achter, zodat toptalenten uit de regio en alle gulle gevers meteen weten dat GAVE naar hén op zoek is.

Over GAVE

GAVE is ontstaan uit de stichting Geveke-Engeln en is onderdeel van het fondsenpodium IKPASBIJ van het Elisabeth Strouven Fonds. Bewezen toptalent uit Maastricht en omgeving, vaak gescout door het fonds zelf, kan met een bijdrage van GAVE een volgende carrièrestap zetten. Bijvoorbeeld door de aankoop van een instrument, deelname aan een masterclass, of bijdrage aan een performance. 

Gave Posters

 

Geven is een GAVE

Om die boodschap met de wereld te delen, kiezen we een opgewekte toon en een energieke huisstijl, passend bij de creatieve doelgroep. Geen stoffig imago, maar jong, snel en een tikkeltje wild. GAVE is het frisse zusje of het rebelse broertje van de traditionele fondsen. Met Maastrichts rood (maar dan net wat feller) en een Maastrichtse ster (met extra punten). Die kleuren we niet traditioneel wit, maar lekker neon lila-roze, zodat de combinatie van je scherm spat. 

Ook geven is een GAVE. Dat willen we graag stimuleren. Daarom ontwikkelen we niet alleen naam en huisstijl, maar laten we ook zien hoe de werving van donateurs eruit kan zien. De eerste stap naar succes zetten we met een nieuwe website waarop donateurs en creatief talent alles vinden wat ze nodig hebben om een bijdrage of aanvraag te doen. Daarna gaan we verder om de kunstkracht van Maastricht verder te versterken.

Meer projecten.