PIDZ

Met zorg verbonden

PIDZ Zorg, het slimme flexwerken

Dat is de naam van de organisatie zoals Viastory haar leert kennen. PIDZ Zorg richt zich op zelfstandigen in de zorg en op het samenbrengen van vraag en aanbod in de zorgsector.

PIDZ Zorg is in een paar jaar tijd van een kleine organisatie in Eindhoven uitgegroeid tot een bedrijf met twee eigen vestigingen en verschillende franchisenemers verspreid in Nederland. En de ambitie reikt verder. Oprichters Ron Simmer en Wichard Fassbender (Fass) willen nog meer franchisenemers verbinden aan PIDZ Zorg en zo in het hele land de werkwijze van PIDZ Zorg toepassen in de zorgsector. Ze vragen Viastory een bedrijfsfilm te maken, die hen helpt het verhaal van PIDZ Zorg te vertellen.

Frustratie en idealisme

Maar wat is ‘het verhaal’ van PIDZ Zorg? Al tijdens de eerste gesprekken met Ron en Fass blijkt dat PIDZ Zorg veel meer is dan een organisatie die vraag en aanbod in de zorg bij elkaar brengt. Eigenlijk hebben ze PIDZ Zorg opgericht vanuit frustratie én idealisme. Beide heren hebben een achtergrond als zorgverlener. Ze vertellen ons dat ze van dichtbij hebben meegemaakt hoe de zorg haar menselijke karakter langzaam is kwijtgeraakt, zowel voor cliënten als zorgverleners. Mensen werden nummers. En nummers werden getallen. Ron vertelt dat hij dit niet alleen als werknemer zo ervaart, maar ook als hij als zelfstandige aan de slag gaat. Hij denkt meer ‘eigen baas’ te worden, maar in de praktijk bepaalt het bureau waar hij is ingeschreven zijn tarieven en zijn uren.

Menselijkheid

Ron en Fass zijn ervan overtuigd dat het anders moet kunnen. Met PIDZ Zorg bieden ze zzp’ers in de zorg échte zelfstandigheid. Mensen bepalen zelf hun tarieven en de uren die ze willen werken. Het online boekingssysteem van PIDZ Zorg biedt duidelijkheid voor zorginstellingen en neemt zelfstandigen werk uit handen. Maar is dat dan alles? Als we doorvragen, blijkt dat Ron en Fass het persoonlijke aspect minstens zo belangrijk vinden. De Brabanders hebben van nature een oprechte interesse in mensen en zijn begaan met hun personeel.

Met zorg verbonden

De verbondenheid die Ron en Fass uitstralen, met hun vak en hun medewerkers, is voor Viastory de belangrijkste reden te adviseren de naam aan te passen naar een variant die meer recht doet aan de praktijk. ‘PIDZ Zorg, het slimme flexwerken’ wordt ‘PIDZ. Met zorg verbonden’. Zorg moet niet enkel om winst draaien, maar juist om het creëren van waarde. En dat betekent dat er niet alleen goede zorg aan cliënten moeten worden gegeven, maar ook dat er goed voor zorgverleners moet worden gezorgd. Je kunt tenslotte pas goed zorg verlenen aan een ander, als er ook goed voor jou wordt gezorgd. En precies dát is wat PIDZ toekomstbestendig maakt.

Een thuis voor zzp’ers

Dit wordt bevestigd tijdens de gesprekken met werknemers en zelfstandigen die verbonden zijn aan PIDZ. Het persoonlijke contact, de oprechte interesse en de waardering voor het vak zijn de redenen waarom voor PIDZ wordt gekozen. Viastory adviseert PIDZ hier in de toekomst nog meer ruimte voor te bieden. PIDZ biedt zelfstandigen, die geen directe collega’s of vaste werkomgeving hebben, een thuis om stoom af te blazen, ruggespraak te houden, kennis op te doen, ervaring te delen of gewoon even bij te kletsen.

Nieuwe website

Maar met alleen de naam is PIDZ er nog niet. In alle communicatiemiddelen komen tot dan toe vooral het samenbrengen van vraag en aanbod en het slimme software-systeem aan de orde. Waaróm PIDZ bestaat, met daarbij aandacht voor het idealisme en het menselijke verhaal van PIDZ, ontbreekt. Daarom wordt gekozen voor een geheel nieuwe huisstijl, inclusief nieuwe website. Een website waar overigens wél een bedrijfsfilm te zien is en waar bovendien het eerlijke verhaal van Ron en Fass wordt gedeeld.Vijfjarig jubileum

De nieuwe huisstijl en middelen worden gepresenteerd tijdens het vijfjarig jubileum, een feestelijk moment in het Klokgebouw op Strijp, de thuisbasis van PIDZ. De organisatie krijgt deze dag de uitstraling die recht doet aan hoe ze werkt. Een fundament waarmee ze weer jaren vooruit kan en dat PIDZ helpt heel Nederland met zorg te verbinden.


 

Meer projecten.