Vavin

Waar voor je huid

Transparant en lokaal

Als dr. Lavienja Schreurs-Braam in 2015 het tienjarig bestaan van haar cosmeticamerk Vavin viert, besluit ze dat het tijd is voor een volgende stap. Ze wil Vavin verder laten groeien en vraagt Viastory haar te helpen dit doel te verwezenlijken. Na deskresearch en de eerste gesprekken blijkt al snel dat de behoefte aan transparante en lokale producten ook in de cosmeticabranche sterk aanwezig is. Claims op verpakkingen beloven veel, ingrediënten hebben vaak wetenschappelijk-klinkende namen en huidverzorgingsproducten worden in commercials aangeprezen door mensen in witte lab-jassen. De prijzen van dure cosmeticaproducten zijn vooral te verklaren door de verpakkingen en de beleving, niet per se vanwege de kwaliteit van het product.

Geen loze beloften

In haar pubertijd raakt Lavienja zelf keer op keer teleurgesteld in de zoektocht naar een product dat haar persoonlijke huidproblemen oplost. Als gezondheidswetenschapper werkt ze samen met cosmetoloog Patrick Gonry aan de ontwikkeling van de complete productlijn van haar merk Vavin. Een lijn van huid-verbeterende producten waarbij het draait om de inhoud en niet om het verleiden van consumenten met onrealistische claims. Met Vavin wil Lavienja een nieuw en fris geluid in de wereld van cosmetica laten horen. Ze wil zeker weten dat claims kloppen. Ze wil het eerlijke en ware verhaal vertellen over de huid en de werking van producten. Viastory brengt al deze kernwaarden samen onder de noemer: waar voor je huid.

De huid centraal

Uit de gesprekken met Lavienja komt steeds opnieuw naar voren dat bij Vavin niet het huidproduct centraal staat, maar de huid zelf. Het is namelijk de huid zelf die het werk moet doen. De actieve werkzame stoffen in de producten van Vavin helpen de huid zichzelf te herstellen en (weer) gezond te worden en te blijven. Die gezondheid is van veel interne en externe factoren afhankelijk. Iedere huid is anders en alleen met een advies op maat kunnen de producten echt goed hun werk doen. Daarom werkt Lavienja met Vavin bewust samen met een netwerk van huidprofessionals, zoals schoonheidsspecialisten en dermatologen. Een zeer weloverwogen keuze, die ze tot dat moment echter nog onvoldoende uitdraagt.

Waar voor je huid

We helpen Lavienja bij het beter uitdragen van haar kernwaarden, te beginnen met een alles verbindend verhaal. Een verhaal dat voor Lavienja, haar team en haar netwerk van huidprofessionals als sturingsmechanisme dient. Het fundament onder het merk Vavin. Uit dit verhaal vloeit een nieuwe huisstijl voort. Het bestaande logo draagt namelijk niet uit waar Vavin voor staat en via de website wordt slechts een beperkte niche bereikt. Samen met een van onze creatieve partners, ontwikkelt Viastory een eigentijdse, no-nonsense stijl, inclusief nieuwe website en verpakkingslijn.

Vavin (LR)-40

 

 

De verpakkingen krijgen niet alleen een nieuwe stijl, maar worden tegelijkertijd informatiedrager van het product. De informatie die normaal gesproken in een apart gedrukte bijsluiter wordt vermeld, is nu op vernuftige wijze verwerkt op de (uitklapbare) voorzijde van de verpakking. Aan het logo van Vavin is ‘Maastricht’ toegevoegd. Vavins sterke lokale betrokkenheid wordt zo meer benadrukt en benut als kwaliteitslabel.

Vaviv website

Op de website staan de huid en de huidprofessional centraal. Er is volop ruimte voor feiten over de huid, die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek in plaats van fabels. De website is gericht op kennisoverdracht, met aandacht voor het unieke huidpaspoort waarmee we Vavin hebben geadviseerd te gaan werken. En de nieuwe verpakkingen staan al bij de eerste consumenten te pronken in de badkamer. Want behalve een cadeau voor de huid, is het nieuwe Vavin ook een cadeau voor het oog.

Meer projecten.