VISTA college

Wij zien jou

VISTA college is het resultaat van een fusie tussen Leeuwenborgh en Arcus college (2019). Om te kunnen bouwen aan de nieuwe organisatie ontwikkelen wij een inspirerend en alles verbindend verhaal. Een verhaal waarbinnen de geformuleerde kernwaarden goed tot hun recht komen, dat richting geeft aan strategische keuzes. En dat als onderlegger fungeert voor de bijbehorende communicatiestrategie. We geven het verhaal de titel ‘Wij zien jou’. Want dat is precies de kracht van VISTA college: oog hebben voor het talent achter de student, voor de mens achter de medewerker. 

Vier domeinen

Als een van de grootste mbo-opleidingen in de regio heeft VISTA college de ambitie dé opleider van het Zuiden te zijn. Om die ambitie te vervullen, werken we met VISTA college samen binnen een viertal domeinen: student, business, employer en stakeholder. We communiceren eensgezind vanuit één merk, maar zetten wel steeds een andere toon, aangepast aan de ontvanger. In diverse interactieve sessies bij ons in de studio brengen we de verschillende klantreizen in kaart en evalueren we de huidige middelenmix. Op de belangrijkste touchpoints ontwikkelen we bijbehorende middelen.

 

Voor medewerkers…

Het eerste domein waarop we onze pijlen richten, is employer branding. We zien dat VISTA medewerkers al in praktijk brengen waar de organisatie voor staat, het wordt alleen nog niet als zodanig benoemd. Daarom ontwikkelen we verschillende middelen om te zorgen dat medewerkers en toekomstig medewerkers VISTA college zien, zoals de organisatie hen ziet. Bijvoorbeeld de website werkenbijvista.nl, inspiratie voor de bijbehorende vacatureteksten, de VISTA gazzetta, diverse videoproducties, fotografie, en wandelingen met het College van Bestuur.

… én partners en studenten

Ook voor student en business gaan we aan de slag. Voor studenten ontwikkelen we onder meer een campagne voor de open dag en het vavo, voor externe partners de NOW3-campagne en een stand op Limburg Leads. Steeds weer met diezelfde onderlegger: ‘Wij zien jou’. Bij elke nieuwe stap die we zetten, organiseren we sessies met de betrokken medewerkers. Zo weten we zeker dat wat we ontwikkelen precies aansluit op de behoefte van de organisatie en door medewerkers gedragen wordt. 

Een heldere merkarchitectuur

Parallel aan het strategische en inhoudelijke traject nemen we ook in visueel opzicht een duidelijke en herkenbare positie in. We beginnen met de basis. In een intensief traject met het team Marketing en Communicatie ontwikkelen we de merkarchitectuur, een gids die medewerkers uitlegt hoe het merk te gebruiken. De gids biedt naast  duidelijke kaders voldoende ruimte om binnen de vier domeinen eigen accenten aan te brengen. Ook hier met ‘Wij zien jou’ als inhoudelijk hart en ziel van het merk.

Wij coachen en helpen mee om het verhaal in woord en beeld toe te passen en te doorleven, van strategie en tekst tot ontwerp. Dat doen we samen met het team Marketing en Communicatie, andere medewerkers binnen VISTA college en externe partners. De kracht zit in de samenwerking. Ook in de toekomst, want met een digitale strategie in wording en meer projecten in de planning, dragen we ook de komende tijd met veel plezier bij aan de ontwikkeling van ‘Limburgse krachten van morgen’.

Meer projecten.